Рішення Linde для виноробства
Процес сульфітації (введення в сусло або або мезгу діоксиду сірки)
Вино піддається сульфітації практично на всіх етапах виробництва: на стадії мезги або сусла, після закінчення бродіння і перед розливом вина. Вино після сульфітації має чистий прозорий аромат. Вина, які не проходили процес сульфітації, більше піддаються старінню і з часом втрачають аромат (стають «порожніми»), набувають несвіжий запах і швидко буріють. Таким чином, діоксид сірки не тільки перешкоджає окисленню продукту і зупиняє розмноження мікроорганізмів і бактерій, але і при правильному дозуванні покращує колір, аромат, свіжість вин, а також допомагає регулювати процес бродіння і міцність вин.
Застосування | N2азот |
CO2газоподібний |
CO2рідкий |
Сухий лід* | SO2діоксид сірки |
O2кисень |
Суміш CO2/N2 |
Захист винограду | l | l | l | l | l | ||
Захист сусла | l | l | l | l | l | ||
Охолодження винограду | l | l | |||||
Ремонтаж | l | l | |||||
Гіпероксигенація | l | ||||||
Інертизація червоного вина | l | l | l | ||||
Інертизація рожевого вина | l | l | |||||
Інертизація білого та ігристого вина | l | l | l | ||||
Інертизація бочок | l | l | l | ||||
Контроль розчинених газів, додавання вуглекислого газу | l | ||||||
Контроль розчинених газів, видалення вуглекислого газу | l | ||||||
Контроль розчинених газів, видалення кисню | l | l | |||||
Захист вина при транспортуванні | l | l | l | ||||
Продування шийки пляшки | l | l | |||||
Продування пляшки | l | ||||||
Розлив продукції | l | l | |||||