МАРАХ - упаковка в модифікованому газовому середовищі

Подовжуйте життя продуктів на полиці натуральним шляхом

Виробники продуктів харчування постійно шукають засоби продовження терміну придатності продуктів без шкоди для їх фізичних і хімічних властивостей і без додавання штучних інгредієнтів. Упаковка в модифікованому газовому середовищі (MAP) ідеально відповідає цим критеріям. Це природний метод збереження харчових продуктів, який швидко завойовує популярність у всьому світі. У багатьох випадках він також може виступати в якості доповнення до інших методів збереження харчових продуктів. 

Під нашим брендом MAPAX® ми розробили безліч пакувальних рішень, адаптованих під конкретний вид продукту. Об'єднуючи великі знання, накопичені нами в області виробництва харчових продуктів, газових сумішей і технології упаковки, MAPAX® дозволяє абсолютно природним чином продовжити термін служби продуктів харчування.

Переваги рішень MAPAX®

    - Збільшення продажів за рахунок задоволення зростаючого попиту на свіжі і консервовані природним шляхом продукти
    - Збільшення терміну зберігання без використання хімікатів і заморожування
    - Продовження терміну зберігання продукції в ланцюжку дистрибуції на кілька днів або навіть тижнів
    - Збереження натурального смаку, текстури і зовнішнього вигляду продуктів
    - Підвищення ефективності виробництва і розподілу завдяки зниженню витрат. 


Упаковка для різних видів продуктів

Ми пропонуємо широкий асортимент технологій MAPAX®, спеціально розроблених для молочної продукції, м'яса, риби, морепродуктів, а також сухих продуктів і готових страв.



MAPAX для молочної продукції

Запобігання псування молочної продукції
Ми розробили ряд рішень MAPAX®, призначених для вирішення конкретних проблем, з якими стикаються виробники молочної продукції.
Зростання бактерій і прогоркання є основними причинами погіршення якості молочних продуктів. Тип розкладання залежить від властивостей продукту. Тверді сири з відносно низькою активністю води зазвичай схильні до зростання цвілі, в той час як продукти з високою активністю води, такі як вершки або м'які сири, більш чутливі до бродіння і прогорканя.
Лактобактерії, широко використовувані в молочній промисловості, також можуть бути причиною проблем, оскільки вони підвищують кислотність продуктів за рахунок зниження рівня pH. Якщо для упаковки використовується неправильне газове середовище з надмірним вмістом вуглекислого газу, цей процес може посилитися (наприклад, при упаковці сиру).

MAPAX для сухих продуктів і хлібобулочних виробів

Збереження свіжості хліба і сухих продуктів
Ми розробили ряд рішень MAPAX®, призначених для вирішення конкретних проблем, з якими стикаються виробники сухих продуктів і хлібобулочних виробів.
Сухі харчові продукти, такі як какао, чіпси, арахіс, кава, спеції, а також сухе молоко і картопляне пюре швидкого приготування, містять ненасичені жири, тому ці продукти схильні до окислення і прогоркання.

MAPAX для риби і морепродуктів

Збільшення терміну придатності свіжої риби
Ми розробили ряд рішень MAPAX®, призначених для вирішення конкретних проблем, з якими стикаються виробники риби і морепродуктів.
Свіжа риба і морепродукти швидко втрачають свіжість через зростання бактерій і ферментативних процесів. Це пов'язано з високою водною активністю, нейтральним рН (який сприяє зростанню мікроорганізмів) і наявністю ферментів. Ці фактори протягом короткого часу викликають погіршення смаку і запаху. Розкладання білка мікроорганізмами призводить до утворення неприємного запаху.
Для збереження свіжості рибної продукції необхідно підтримувати температуру на рівні, максимально близькому до 0 ° С. Правильно підібрана газова суміш в поєднанні з відповідним контролем температури може продовжити термін зберігання риби на кілька днів, які можуть мати критичну важливість. Однак це можливо тільки в тому випадку, якщо процес постійного охолодження не переривається.

MAPAX для фруктів і овочів

Оптимальна газопроникність для збереження свіжості фруктів і овочів
Ми розробили ряд рішень MAPAX®, призначених для вирішення конкретних проблем, з якими стикаються виробники плодоовочевої продукції.
Оскільки фрукти і овочі «дихають», ключем до успіху є упаковка з відповідною газопроникністю. Якщо фрукти і овочі щільно упаковані в недостатньо проникну плівку, виникають небажані анаеробні умови (<1% кисню і> 20% вуглекислого газу). Це призводить до погіршення якості упакованих продуктів. Однак, якщо продукти упаковані в плівку з надмірною проникністю, така упаковка не може підтримувати умови зміненого газового середовища, а втрата вологи призводить до прискореної втрати якості. Для упаковки свіжих фруктів і овочів в модифікованому газовому середовищі (MAP) можна, наприклад, використовувати мікропористу плівку і плівку ПЕНП/ОПП.



MAPAX для м'яса

Збільшення терміну придатності м'ясної продукції
Ми розробили ряд рішень MAPAX®, призначених для вирішення конкретних проблем, з якими стикаються виробники м'яса (яловичини, свинини і птиці).
Якщо говорити в загальних рисах, вуглекислий газ (CO2) має властивості, які сильно пригнічують ріст бактерій в м'ясі і птаху. Найбільшою проблемою для свіжого м'яса є розвиток аеробних бактерій роду Pseudomonas.
Ще однією важливою проблемою є процес зміни кольору червоного м'яса, викликаний окисленням червоного пігменту, що міститься в м'ясі . Щоб зберегти червоний колір, газове середовище, в якій упаковано свіже м'ясо, повинно бути насичене киснем (60-80%). Це дозволяє підтримувати високий рівень кисню в миоглобині, що міститься в м'ясі. Високопігментовані сорти м'яса, наприклад яловичина, вимагає більш високої концентрації кисню, ніж нізкопігментірованние сорти, наприклад свинина.




MAPAX для готових страв

Задоволення зростаючих потреб споживачів на різноманітність
Ми розробили ряд рішень MAPAX®, призначених для вирішення конкретних потреб і вимог ринку готової їжі та гастрономії.
У разі готових страв терміни придатності значно різняться і залежать від індивідуальних інгредієнтів. Візьмемо, наприклад, пельмені, равіолі або лазанью: начинка з м'яса псується набагато швидше, ніж тісто.
Одне із основних завдань, що визначаються для готових страв, полягає в тому, щоб уникнути бактеріального забруднення на стадії виробництва. Для цього виробник повинен забезпечити дотримання найсуворіших правил гігієни і високу якість сировини.

Маєте питання до наших фахівців?